Persoonlijke lening: de voor- en nadelen

Wat is een Persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is ideaal als je op zoek bent naar zekerheid en duidelijkheid. Het leenbedrag en de looptijd van de lening worden namelijk van tevoren schriftelijk vastgelegd. Dit houdt tevens in dat de rente gelijk zal blijven en dat je dus niet voor grote verrassingen komt te staan. Dit in tegenstelling tot onder andere een doorlopend krediet. Hierbij komt het geregeld voor dat de rente zal stijgen tijdens de periode dat je nog afbetaald.

Aanbieders persoonlijke leningen

Voordelen

Zoals gezegd, weet je te allen tijde waar je aan toe bent en staan alle afspraken vast gedurende de looptijd van de lening. Daarnaast zal het volledige bedrag direct op je rekening worden overgemaakt. Je hebt daarbij dus altijd meteen toegang tot het benodigde geld. Dit is bijvoorbeeld ideaal wanneer je graag zo snel mogelijk die mooie auto of nieuwe keuken wilt aanschaffen.

Nadelen

Daarentegen zijn er ook enkele minpunten te benoemen. Doordat alles direct vast wordt gezet, ontbreekt er wel enige vorm van flexibiliteit. Dit houdt bijvoorbeeld in dat het aflossingsbedrag tussentijds niet gewijzigd kan worden. Tevens wordt er geen mogelijkheid geboden om boetevrij eerder af te lossen. En mocht je tussentijds extra willen bijlenen, dan zal dit helaas niet mogelijk zijn binnen je huidige overeenkomst. Afsluitend, is de rente die je betaald niet fiscaal aftrekbaar, waar dat bij een doorlopend krediet vaak wel mogelijk is.

Heb je dus (even) geen beschikking tot genoeg spaargeld? Dan is dit een veilige en snelle oplossing voor jouw situatie. Houd er wel rekening mee dat je door de kredietverstrekker bij het BKR getoetst zal worden. Wanneer je hier doorheen bent gekomen kun je binnen enkele dagen al geld ontvangen!

Bekijk ook even het overzicht dat we hebben gemaakt met alle relevante kredietverstrekkers van Nederland… En zie direct wat je kunt lenen. De voorwaarden zijn daarbij ook duidelijk aangegeven, zodat je eenvoudig kan zien welke aanbieder het beste bij jouw wensen aansluit.

Aanbieders persoonlijke leningen