Autolening

Lening aanvragenHeel veel zaken die we in ons leven zullen aanschaffen kunnen op termijn een financiële meerwaarde met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan vastgoed. We kunnen er echter ook niet van onderuit dat we heel wat zaken zullen kopen die alleen maar in waarde zullen dalen. Een auto (buiten de exclusieve oldtimers gerekend) is daar misschien wel het bekendste voorbeeld van. Van zodra je met een auto uit de garage rijdt is ze eigenlijk al behoorlijk in waarde gedaald. Omwille van deze reden kiezen de meeste mensen er dan ook terecht voor om niet zomaar een auto met hun eigen financiële middelen te kopen, maar daarvoor een lening af te sluiten. Door de goedkoopste autolening af te sluiten zorg je er voor dat je niet aan je eigen financiële middelen moet raken terwijl de intrest eigenlijk vaak zeer sterk binnen de perken kan worden gehouden. Zo sla je twee vliegen in één klap!

AanbiederSoort leningLeenrente
1FreoPersoonlijke lening4.40%
2DefamPersoonlijke lening4.60%
3ABN-AMROPersoonlijke lening4.70%
4FreoDoorlopend krediet4.70%
5DefamDoorlopend krediet4.80%
6MoneyouPersoonlijke lening4.80%
7DefamPersoonlijke lening4.90%
8FindioPersoonlijke lening5.00%
9InterbankPersoonlijke lening5.00%
10(DC) Nationale NederlandenDoorlopend krediet5.00%
11(DC) Nationale NederlandenPersoonlijke lening5.00%
12ABN-AMROFlexibel krediet5.10%
13DefamDoorlopend krediet5.10%
14MoneyouDoorlopend krediet5.10%
15QanderDoorlopend krediet5.10%
16InterbankDoorlopend krediet5.40%
17QanderPersoonlijke lening5.40%
18DirectaDoorlopend krediet5.50%
19DirectaPersoonlijke lening5.50%
20BNP ParibasPersoonlijke lening6.30%
21(FA) ING BankPersoonlijke lening6.90%
22SNS BankDoorlopend krediet6.90%
23(FA) ING BankDoorlopend krediet8.50%
24RabobankPersoonlijke lening8.70%
25(FA) SantanderPersoonlijke lening8.70%

Hoeveel kan je lenen voor een auto?

Voordat je een aanvraag indient voor het afsluiten van een autolening kan het absoluut geen kwaad om even voor jezelf uit te maken hoeveel je nu precies voor de aankoop van jouw nieuwe auto zal kunnen lenen. Op dit vlak dient er rekening te worden gehouden met meerdere factoren. Zo is er in eerste instantie natuurlijk het inkomen waarover je beschikt. Vroeger kon je in principe honderd procent van dit inkomen lenen, maar dat is tegenwoordig niet langer het geval. Daarom is het ook van belang om rekening te houden met de eventuele afbetaling van bestaande kredietlasten. Bedenk bovendien ook altijd voor jezelf of het mogelijks interessant kan zijn om ook een stukje eigen inbreng te doen in de auto die je graag zou willen aankopen.

Goedkoopste autolening vinden door te vergelijken​

Een autolening kan je niet alleen maar afsluiten voor de aankoop van een nieuwe auto. Ook wanneer je er aan denkt om een tweedehands voertuig aan te schaffen kan je daarvoor een financiering aanvragen. Je moet er wel rekening mee houden dat er voor het afsluiten van de goedkoopste autolening voor tweedehandse auto’s andere voorwaarden kunnen gelden. Dit geldt in het bijzonder voor de termijn waarop de auto kan worden afbetaald. Toch, ook wanneer je er de voorkeur aan geeft om geld te lenen voor het aanschaffen van je tweedehandse auto is het zeker en vast mogelijk om daarvoor in de richting van de autolening te kijken.

Goedkoopste autolening voor tweedehands auto’s​

De autolening is binnen de financiële markt één van de meest concurrentiële kredietvormen die er bestaan. Dit heeft alles te maken met het feit dat een autolening van alle verschillende soorten leningen op de markt een zeer aanzienlijke populariteit geniet. Door de jaren heen zijn er dan ook steeds minder mensen bereid om nog met eigen geld van bijvoorbeeld op hun spaarrekening een auto te kopen. Net omdat het aandeel van de autolening binnen de financiële wereld zo aanzienlijk is vechten kredietverstrekkers vaak om jou als klant binnen te kunnen halen. Wil je er dus zeker van zijn dat jij kan genieten van de goedkoopste autolening? Dan is het altijd de moeite waard om een vergelijking uit te voeren tussen meerdere kredietverstrekkers. Zo wordt de aankoop van jouw volgende auto nog goedkoper!