Creditcards

KredietkaartenDe creditcard is door de jaren heen steeds populairder geworden. In de Verenigde Staten wordt ze sinds jaar en dag gebruikt voor het betalen van de meest uiteenlopende aankopen en ook in ons land is ze inmiddels uitstekend ingeburgerd geraakt. Wat veel mensen echter nog altijd niet weten is dat de ene creditcard de andere niet is. Afhankelijk van de creditcard waarvoor je kiest is het namelijk mogelijk om te kunnen rekenen op heel wat extra interessante voordelen. Veel mensen gebruiken hun creditcard dan ook niet uitsluitend om aankopen mee te betalen, maar benutten ze ook als financiële buffer in moeilijke tijden.

voordelen kredietkaart

Waarom kiezen voor een creditcard?

​Het kan omwille van verschillende redenen interessant zijn om er voor te kiezen om gebruik te maken van een creditcard. De belangrijkste reden waarom veel mensen deze keuze maken heeft uiteraard betrekking tot het feit dat men de betaling van bepaalde aankopen even kan uitstellen. Aankopen die doorheen de maand gebeuren worden dan ook pas aan het einde van die maand van de bankrekening die is gekoppeld aan de creditcard afgeboekt. Dit geeft mensen op financieel vlak een beetje extra speling en dat is vaak meer dan welkom. Bovendien is het eveneens een mogelijkheid om geld af te halen met een creditcard. Ondanks het feit dat dit niet wordt aangeraden (omwille van de kosten die er op aangerekend worden) kan het wel gebruikt worden als financiële buffer op moeilijke momenten.

Welke creditcards bestaan er?​

De populariteit van de creditcard heeft er voor gezorgd dat er door de jaren heen tal van verschillende exemplaren op de markt zijn verschenen. Buiten de klassieke Visa, Mastercard en American Express creditcards is het dan ook mogelijk om te kiezen voor allerhande alternatieven. Zo bestaat er bijvoorbeeld zoiets als een creditcard met geldreserve en is er natuurlijk ook nog de speciale creditcard voor studenten. Deze laatste beschikt over een beperkte limiet en wordt niet door alle banken aangeboden, maar ze kan voor bepaalde studenten best interessant zijn. Uiteraard spreekt het voor zich dat er op de financiële markt ook speciale creditcards zijn terug te vinden voor bedrijven. Tot slot bestaat er ook nog zoiets als een prepaid creditcard, al is dat natuurlijk geen creditcard in de pure zin van het woord.

NaamPrijsExtra
1ANWB Visa Classic CardANWB Visa Card
Bestedingslimiet: € 2500
Aankoopverzekering (180 dagen) tegen diefstal, verlies en beschadiging.
€ 16Nu tijdelijk het eerste jaar gratis voor ANWB leden.Bekijken
2ING Credit CardING Credit Card
Bestedingslimiet: € 5000
Lage inkomenseis voor aanvraag van de creditcard.
€17,40Wereldwijd betaalgemak. Gespreid betalen is mogelijk.Bekijken
3Mastercard ClassicMastercard Classic
Bestedingslimiet: € 2500
Aankoopverzekering (180 dagen) tegen diefstal, verlies en beschadiging.
€ 20Actie: een jaar lang gratisBekijken
4ABN AMRO Credit CardABN AMRO Credit Card
Bestedingslimiet: € 2500
Aankoopverzekering (180 dagen) tegen diefstal, verlies en beschadiging.
€22,42Wereldwijd betaalgemak. Gespreid betalen is mogelijk.Bekijken
5RabocardRabocard
Bestedingslimiet: € 1000
Ook voor studenten aan te vragen (18-34 jaar).
€ 24Wereldwijd betaalgemak. Gespreid betalen is niet mogelijk.Bekijken
6Visa World CardVisa World Card
Bestedingslimiet: € 2500
Aankoopverzekering (180 dagen) tegen diefstal, verlies en beschadiging.
€36,50Het eerste jaar is deze creditcard gratis. Je ontvangt tijdelijk een welkomstgeschenk van €25 aan vakantiegeld.Bekijken
7Visa World Card GoldVisa World Card Gold
Bestedingslimiet: € 5000
Inclusief reisverzekering.
€ 55Eerste jaar € 36,50. Je ontvangt tijdelijk een welkomstgeschenk van €25 aan vakantiegeld.Bekijken
8Visa World Card PlatinumVisa World Card Platinum
Bestedingslimiet: € 10.000
Inclusief reisverzekering.
€154Tijdelijk het eerste jaar voor de helft van de bijdrage (€ 77). Daarnaast ontvang je € 25 vakantiegeld op je kaart.Bekijken
9Mastercard BlackcardMastercard Blackcard

Bestedingslimiet: € 5000
Inclusief reisverzekering.
€204Toegang tot ruim 700 viplounges op vliegvelden. Gespreid betalen is mogelijk.Bekijken
10Revolut CardRevolut Card
Vooraf opladen (debit card).
€ 0Gratis cash pinnen tot 200 euro per maand. Eenmalig 6 euro voor verzending van het pasje.Bekijken

kredietkaart

Een creditcard aanvragen met geldreserve​

Een type creditcard waar steeds meer mensen kennis mee maken is de creditcard die is voorzien van een geldreserve. Op het eerste zicht lijkt dit een gewone, standaard creditcard te zijn, maar dat is het niet. Het belangrijkste verschil zit hem bij deze creditcard in het feit dat je de mogelijkheid hebt om een bepaalde schuld over een langere periode dan één maand terug te betalen. Uiteraard lijkt dit zeer interessant, maar er dient wel rekening mee te worden gehouden dat er in dit geval een bepaalde, maandelijkse rente in rekening wordt gebracht. Toch, voor mensen die een grote(re) aankoop op een eenvoudige manier over een iets langere periode willen spreiden kan een creditcard met geldreserve de oplossing betekenen.

Waar rekening mee houden bij het aanvragen van een creditcard?​

Wil je graag een creditcard aanvragen? In dat geval doe je er altijd goed aan om even de verschillende mogelijkheden die op de markt verkrijgbaar zijn te vergelijken. Hou bij het aanvragen van een creditcard niet alleen rekening met de mogelijkheden waar de kaart over beschikt, maar kijk ook goed naar de kosten die worden aangerekend. Er wordt voor nagenoeg elke creditcard een bepaalde, jaarlijkse kostprijs in rekening gebracht. Door de kosten van de verschillende, beschikbare creditcards te vergelijken en zodoende tegenover elkaar af te wegen is het altijd mogelijk om een aantrekkelijke besparing te realiseren. Op deze pagina vind je een overzicht van alle beschikbare creditcards.

kredietkaart