Renovatielening

Lening voor een verbouwingBen je van plan om (een deel van) je woning te gaan renoveren? Heb je daarvoor nood aan wat extra financiële middelen waardoor je er aan denkt om een bepaalde financiering af te sluiten? Kies er dan niet altijd meteen voor om een tweede hypotheek te nemen. Dit was sinds jaar en dag het absolute stokpaardje van veel mensen die gingen verbouwen, maar eigenlijk is dat lang niet altijd de interessantste keuze, in tegendeel. Een lening voor verbouwing afsluiten is dan ook niet uitsluitend mogelijk door middel van een tweede hypotheek. Je zou er bijvoorbeeld ook voor kunnen kijken in de richting van een renovatielening. In het bijzonder bij verbouwingswerken die minder kosten dan 25.000 euro is het de moeite meer dan waard om deze optie te overwegen.

Hoe interessant is geld lenen voor jouw verbouwing?​​

Een lening voor verbouwing afsluiten is nooit een verloren investering, in tegendeel. Dit heeft alles te maken met het feit dat investeren in vastgoed wordt aanzien als één van de meest solide en waardevolle investeringen die een mens in zijn of haar leven kan doen. Dat betekent echter niet dat je zomaar moet kiezen voor de eerste, de beste vorm van financiering. Het afsluiten van een tweede hypotheek zorgt er namelijk voor dat je rekening moet houden met allerhande kosten die in rekening kunnen worden gebracht. Denk hierbij niet alleen aan advies- en taxatiekosten, maar ook aan bijvoorbeeld notariskosten. Deze kosten kunnen behoorlijk hoog oplopen waardoor het krediet voor jouw verbouwingen onnodig duur wordt.

Geen extra kosten en snel geregeld​

Er voor kiezen om een renovatielening af te sluiten zorgt er echter niet alleen voor dat je allerhande extra kosten kan uitsluiten. Het aanvragen van een tweede hypotheek zorgt er namelijk ook doorgaans voor dat je rekening moet houden met een aanzienlijke aanvraagperiode. Dat is vervelend, want het komt de snelheid waarmee je verbouwingen uitgevoerd kunnen worden uiteraard niet ten goede. Wanneer alles volgens plan verloopt en er geen sprake is van rode vlaggen bij de kredietverstrekker is een renovatielening afsluiten reeds in slechts enkele dagen geregeld. Ook dat is zeker een interessant voordeel welke is verbonden aan deze kredietvorm.

Wanneer kiezen voor een renovatielening?​

Bovenstaande betekent niet dat het altijd automatisch de interessantste keuze is om te kiezen voor een renovatielening. Dit geldt namelijk in principe vooral op het moment dat je verbouwingen niet meer dan 25.000 euro zullen kosten. Is dat wel het geval? In dat geval kan het toch interessanter zijn om te kijken in de richting van een tweede hypotheek. Dit in het bijzonder omdat een tweede hypotheek zich doorgaans kenmerkt door een lagere intrest en bovendien ook omdat je een dergelijke financiering voor een langere periode kan afsluiten. De besparing die je op het grotere kredietbedrag kan realiseren door toedoen van de lagere intrest maakt de extra kosten voor advies, taxatie & hypotheek in dit geval geen struikelblok.