Welke creditcard is het beste voor op reis?

Helaas zit het reizen naar een mooie bestemming in het buitenland er eventjes niet in… Maar dat hoeft ons er niet van te weerhouden om ons wel alvast goed voor te bereiden op de toekomst. Houd je veel van reizen en ben je vaak in het buitenland? Dan heb je waarschijnlijk vaak te maken gehad met onbetrouwbare wisselkantoren, verschillende valuta en kans op diefstal. Wellicht is een credit card dan de oplossing voor jou. Over het algemeen betaal je maar 20 per jaar voor het gebruik maken van een credit card. In veel gevallen ontvang je daarbij wel een welkomstcadeau van tussen de 20 en 50. Zo kost een credit card je uiteindelijk helemaal niets.

Eerste jaar gratis

Eenmalige kosten

Het is niet altijd het geval, maar soms kan er een eenmalige bijdrage worden gevraagd voor de aanvraag van je kaart. Dit is vaak het geval bij de wat hogere segment aanbieders, die tevens meer voordelen bieden dan een reguliere kaart.

Jaarlijkse kosten

De jaarlijks terugkerende kosten zijn over het algemeen nooit hoog, maar wel een vast onderdeel bij het gebruik maken van deze dienst. Het gemiddelde ligt tussen de 10 en 30 op jaarbasis. Hierbij mag je dus het gehele jaar door gebruik maken van de kaart en de bijkomende voordelen.

Eerste jaar gratis?

In sommige gevallen mag je het eerste jaar kosteloos gebruik maken van je kredietkaart. Je betaalt dat geen jaarbijdrage in het begin, maar die zal vanaf het tweede jaar wel in rekening worden gebracht. Kijk daarom altijd goed wat de kosten zijn vanaf het tweede jaar.

Aankoopverzekering

In de meeste gevallen is een aankoopverzekering gekoppeld aan je credit card. Hierbij ben je automatisch verzekerd voor alles wat met de credit card is betaald. De vergoeding kent daarbij wel een limiet, dat wordt bepaald aan een bepaald bedrag of het aantal gebeurtenissen in een bepaalde periode. Lees de polisvoorwaarden van je aanbieder goed door om hier meer duidelijkheid over te krijgen. Houd wel rekening met een eigen risico, dat eerst wordt afgetrokken op het bedrag dat wordt vergoed. Het gemiddelde eigen risico ligt op 25 tot 50.

Reisverzekering

Ook een (doorlopende) reisverzekering wordt vaak aangeboden bij het afnemen van een credit card. Het gaat dan vaak wel om de kaarten met iets hogere jaarlijkse kosten. Het hangt ook sterk af van de aanbieder wat er daadwerkelijk wordt gedekt en waar je een vergoeding voor kan krijgen. Je bent in ieder geval verzekerd voor de belangrijkste punten, zoals: 24/7 hulpverlening en dekking van noodzakelijke medische kosten in het buitenland. Tevens wordt schade of diefstal van je bagage ook (gedeeltelijk) vergoed. Daarnaast is juridische hulp ook vaak inbegrepen. De voorwaarden wisselen wel sterk tussen de diverse aanbieders. Bekijk daarom de voorwaarden van je eigen credit card.

Bijna overal geaccepteerd

De grote aanbieders zijn wereldwijd geaccepteerd. Nagenoeg alle landen op de wereld bieden de optie om te betalen met je kredietkaart. Of je nu een hotelovernachting wilt boeken of een auto wilt huren… Jij kunt voortaan altijd betalen, snel en eenvoudig!

Je hebt altijd geld tot je beschikking

In tegenstelling tot je normale bankrekening, betaal je nu op krediet. Dit houdt in dat je geen geld op je rekening hoeft te hebben om geld uit te geven. Dit is natuurlijk erg handig als je even krap bij kas zit en wel wat financiƫle steun kan gebruiken.

Je hoeft geen rekening te houden met valuta

Vanaf nu geen wisselkantoren meer waar je heen moet om je geld om te wisselen. Je betaalt echter wel wisselkosten bij het gebruik van een credit card in een land met een vreemde valuta. Deze kosten zijn relatief laag te noemen, waardoor je alsnog een stuk goedkoper uit zal zijn dan bij een wisselkantoor.

Je bent verzekerd tegen fraude

Bij alle betalingen die je uitvoert ben je automatisch verzekerd voor eventuele fraude. Alle grote aanbieders bieden je daarmee bescherming tegen dieven die het op je geld gemunt hebben. Mocht het onverhoopt toch gebeuren dat je slachtoffer bent geworden van fraude, dan ontvang je het geldbedrag weer terug dat er af is gehaald. Wel zo veilig!

Bekijk snel het gehele aanbod aan creditcards waar je allemaal uit kunt kiezen.

Aanbod kredietkaarten

Getagd met , , , , , , , ,