Eenvoudig een lening aanvragen als startende ondernemer

Qredits helpt startende maar ook reeds bestaande ondernemers met het aanbieden van financiële kredieten. Dit zijn zakelijke leningen tot maximaal € 250.000. Daarnaast bieden zij ook coaching en begeleiding aan voor startende ondernemers. Je dient echter wel minimaal 18 jaar oud te zijn en de bedrijfsactiviteiten dienen uitgevoerd te worden in Nederland.
Zij bieden drie verschillende soorten kredieten aan voor ondernemers. Deze zijn als volgt:

1) Microkrediet (maximaal € 50.000)
Is met name gericht op startende ondernemers.
Het rentepercentage ligt op 8,75%. De lening dien je inclusief rente tussen de 1 en 10 jaar te hebben voldaan.

2) MKB-krediet (Tussen de € 50.000 en € 250.000)
Richt zich vooral op bestaande ondernemers die een extra kapitaalinjectie kunnen gebruiken om verdere groeistrategieën te realiseren.
Rentepercentage liggen hierbij tussen de 7,75% – 8,75%, voor een periode van 1-10 jaar.

3) Bedrijfshypotheek (Tussen de € 50.000 en € 250.000). Is met name bedoeld voor het financieren van een bedrijfspand.
Rentepercentage ligt bij dit krediet tussen de 6,75%- 7,75%. De looptijd is hierbij iets langer; tussen de 1 en 20 jaar.

Extra aflossen is echter altijd mogelijk bij de diverse kredieten die worden aangeboden.

Microkrediet

Een microkrediet is een zakelijke lening van maximaal € 50.000. En bedoeld voor ondernemers die actief zijn in de MKB-sector (midden- en kleinbedrijf). In principe richt men zich op iedereen met een goed idee… Of je nu in loondienst bent, nog studeert, al een tijdje werkeloos bent of al enkele jaren een bestaande ondernemer; iedereen komt in aanmerking! Hierdoor krijg je de mogelijkheid om meer financiële ruimte te creëren en je droom alsnog te realiseren om een eigen bedrijf te starten. Daarnaast ontvang je ook financieel advies op maat en krijg je begeleiding tijdens het gehele traject door een ervaren coach. Zo kun je dus ook zonder enige ervaring aan de slag.

Businessplan schrijven

Het schrijven van een businessplan is echter wel benodigd bij het aanvragen van een microkrediet lening. Hierbij krijg je de mogelijkheid om je plannen concreet maken. Wat ga je doen en hoe ga je het doen? En daarnaast is het bijvoorbeeld ook belangrijk om te weten welke markt je wil gaan bedienen.

Een ondernemersplan wordt daarnaast aangevuld met een financieel plan. Hierbij wordt er nagedacht over de financiële aspecten van het ondernemingsplan. Terugkomende onderdelen zijn onder andere het investeringsdoel, een financieringsbegroting, exploitatiebegroting en liquiditeitsbegroting.

Een coach kan je daar vanuit Qredits bij helpen om een ondernemersplan samen te stellen. Hier komen wel enige kosten bij kijken, die zijn vastgesteld op € 200. Er wordt daarnaast ook een ondernemersschool aangeboden, waarbij je aan de hand van experts in 10 avonden begeleid wordt om een eigen ondernemersplan samen te stellen.

Wanneer je van plan bent om een bedrijf over te nemen, dien je ook de recente jaarcijfers te tonen van desbetreffend bedrijf.

Vervolgstappen

Nadat je businessplan is goedgekeurd, zal er vervolgens een gesprek worden ingepland voor jou en een bedrijfsadviseur, waarbij de haalbaarheid van je businessplan wordt getoetst. Er zal van tevoren een screening plaatsvinden om je persoonlijke financiële situatie te bekijken. Daarnaast wordt er ook controle uitgevoerd op je persoonlijke achtergrond. Hierbij wilt Qredits de mogelijke risico’s zo veel mogelijk beperken. Zo kan een persoonlijke BKR vermelding bijvoorbeeld negatief uitpakken.

Wanneer de haalbaarheid voldoende aanwezig is, zul je uiteindelijk een goedkeuring ontvangen en wordt er een definitieve overeenkomst voor je samengesteld. Nadat de digitale handtekeningen zijn verzameld zal het benodigde bedrag vervolgens op je (zakelijke) rekening wordt gestort.

Afgewezen?

Dan zijn de aangeleverde bestanden helaas niet goed genoeg bevonden om te voldoen aan de gestelde eisen. Qredits schat daarbij in dat de aanwezige risico’s te groot zijn om een krediet te verschaffen. Zoals gezegd kan een BKR-registratie eventueel voor problemen zorgen…

Als alternatief kun je ook kiezen voor een persoonlijke lening bij de bank. De rentepercentages liggen over het algemeen lager en je hoeft geen businessplan te schrijven om een financiering goedgekeurd te krijgen. Wil je dus graag snel en eenvoudig extra financiële ruimte? Dan is een persoonlijke lening voor jou de ideale weg.

Voordelen

1) Qredits is strikt met betrekking tot de gestelde aflossingsverplichting. Eventueel uitstel is echter in sommige gevallen wel mogelijk.
2) Begeleiding door een ervaren bedrijfscoach wordt aangeboden. Zij kunnen je voorzien van advies en begeleiden je tijdens het gehele proces.
3) in vergelijking met de bank worden er minder eisen gesteld om een lening te verkrijgen.

Nadelen

1) Er is wel sprake van persoonlijke aansprakelijkheid met je privé vermogen.
2) Alleen kleinere financieringen tot maximaal € 150.000 zijn mogelijk.
3) Onroerend goed kopen met microkrediet is niet mogelijk. Ook is het niet mogelijk om bestaande tekorten op te vangen.

Getagd met , , , , , , , , , , ,