Persoonlijke leningen

Geldlenen-vergelijken

De beste tarieven op een rijtje

Persoonlijke lening

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een kredietvorm waarbij een bepaald bedrag in één keer wordt uitbetaald aan de lener. Dit bedrag wordt vervolgens in meerdere termijnen terugbetaald. De looptijd én rente worden vastgelegd in de leenovereenkomst en kunnen niet worden gewijzigd. Je weet daarom precies waar je aan toe bent. Een persoonlijke lening is daarom geschikt wanneer je de totale kosten van je project al weet. Een nieuwe keuken, auto, caravan? De persoonlijke lening helpt je uit de brand. 

Bekijk de beste aanbieders

Waar moet ik op letten?

De persoonlijke lening

Een droom realiseren kost soms wat geld. Die nieuwe auto, die mooie caravan of snelle boot. Op deze momenten biedt de persoonlijke lening uitkomst. Waar je het geld ook voor nodig heeft, lenen moet altijd doordacht gebeuren. Bekijk daarom onze tips voor je de lening afsluit.

Wees slim, leen slim

Een persoonlijke lening is gemakkelijk af te sluiten. Het maakt de kredietverstrekker niet zoveel uit waar je het geld voor gebruikt en het leenbedrag staat bij meerdere verstrekkers dezelfde week nog op je rekening. Wanneer jij besluit een lening aan te vragen, bedenk dan goed dat niet iedere kredietverstrekker dezelfde rentepercentages hanteert. Het tegenovergestelde is waar en de tarieven lopen flink uiteen. Het is daarom altijd verstandig een vergelijkend onderzoek te doen. In dit geval hebben wij je al wat werk uit handen genomen! Het overzicht behouden is echter iets wat je zelf moet doen!

Specifieke leningen

In sommige gevallen kun je een specifieke lening afsluiten voor jouw specifieke doel. Je kunt bijvoorbeeld een persoonlijke lening afsluiten om jouw nieuwe auto te financieren, maar je kunt ook voor een autolening gaan. Deze zijn soms goedkoper dan persoonlijke leningen. Ook wanneer je wilt lenen voor een verbouwing is er bijvoorbeeld een aparte lening beschikbaar.

Leen niet van vrienden of familie

Een veelgemaakte fout is het lenen van een goede vriend(in) of familieleden. Hoewel dit vaak met de beste bedoelingen wordt gedaan, blijkt de praktijk een stuk lastiger. Problemen met terugbetaling wordt al snel een emotioneel gebeuren die vriendschap en/of familiebanden kunnen beschadigen. Ga dus altijd voor een professionele kredietverstrekker. Alle afspraken staan dan keurig op papier.

Kijk verder dan je eigen bank

Een andere frequente fout. Je bent niet verplicht je lening af te sluiten bij de bank waar je je betaalrekening hebt. Veel mensen zijn al sinds jaar en dag klant bij dezelfde bank. De bank kent de financiële situatie en het voelt vertrouwd. Hoe fijn dat ook lijkt, veel grootbanken zijn niet bepaald de goedkoopste aanbieders wanneer het gaat om gunstige persoonlijke leningen. Daardoor kan het bedrag dat je uiteindelijk betaalt wel duizenden euro’s hoger kan zijn dan nodig. Bekijk ons overzicht om de goedkoopste tarieven te weten te komen. Wij zijn geheel neutraal en niet aan enige bank gebonden. We kunnen daarom objectief  alle deals vergelijken.

Waarom vergelijken?

Vanwege het grote aantal aanbieders ben je al snel het overzicht kwijt. Wij helpen je!

Gratis vergelijken!

Wij vragen geen geld voor het vergelijken. We bieden deze services helemaal kosteloos aan!

Objectieve vergelijking!

Wij zijn niet verbonden aan welke bank dan ook. Daarom kunnen we jou geheel objectief helpen!

Meestgestelde vragen

Hoeveel kan ik maximaal lenen?

Wat zijn de risico’s van lenen?

Wat gebeurt er wanneer ik niet meer kan betalen?

Mag ik meerdere leningen hebben?

Wat betekent boetevrij aflossen?

Hoe weet ik welke lening geschikt is voor mij?