Geld lenen zonder BKR

Geldlenen-vergelijken

De beste tarieven op een rijtje

Geld lenen zonder BKR

Op het moment dat je van plan bent om een bepaalde lening af te sluiten dien je er rekening mee te houden dat er door de kredietverstrekker een bepaalde controle zal worden uitgevoerd. Het gaat hierbij niet in het minst om de zogenaamde ‘BKR check’. Het gaat hierbij om een controle die wordt uitgevoerd bij het ‘Bureau Krediet Registratie’ om na te gaan of jij als potentiële kredietnemer reeds problemen hebt gehad met het afbetalen van je kredieten. Verschillende bedrijven en instanties die bij het BKR zijn aangesloten kunnen een melding doen waaruit blijkt dat je op een zeker ogenblik problemen hebt (gehad) om aan bepaalde financiële verplichtingen te kunnen voldoen. Afhankelijk van de ernst van het geval zal er een bepaalde codering aan jou worden toegekend. Dat is vervelend, want geld lenen met BKR codering is bij de reguliere financiële instellingen en banken in Nederland eigenlijk haast onmogelijk. 

Bekijk alle aanbieders

Waar moet ik op letten?

Waarom bestaat er zoiets als het BKR?

Veel mensen stellen zich de vraag waarom er nu precies zoiets bestaat als het ‘Bureau Krediet Registratie’. Is deze organisatie er dan echt uitsluitend om mensen die een lening willen afsluiten, maar het financieel wat moeilijker hebben te pesten? Absoluut niet. Sterker nog, eigenlijk biedt het Bureau Krediet Registratie een bepaalde vorm van bescherming voor potentiële kredietnemers. Vroeger was het voor mensen onbeperkt mogelijk om geld te lenen, maar velen raakten daardoor ernstig in de problemen met alle gevolgen van dien. Omwille van deze reden is geld lenen met BKR dossier zo moeilijk. Door te voorkomen dat mensen nog meer kredieten gaan afsluiten kan het BKR ze behoeden voor een financiële, vicieuze cirkel.

Geld lenen zonder BKR niet mogelijk bij de traditionele banken

Geld lenen zonder BKR toetsing is bij de bekende, traditionele Nederlandse banken niet mogelijk. Zij voeren een dergelijke controle namelijk net uit omdat ze niet willen in de problemen komen. Mensen die hun kredieten niet (correct) kunnen afbetalen komen namelijk niet alleen zelf in de problemen, daarnaast geldt dat ook voor de bank waarbij ze het krediet hebben afgesloten. Deze rekent namelijk ook op een correcte terugbetaling en wanneer deze er niet komt kan dat ook voor de kredietverstrekker niet onaanzienlijke problemen met zich meebrengen. Wil je dus geld lenen met een BKR melding? Dan zal je daarvoor moeten kijken in de richting van alternatieve financiële instellingen.

Hoe toch geld lenen met BKR?

Wanneer je toch graag geld wil lenen met BKR codering zal je zoals bovenstaande reeds aangeeft niet terecht kunnen bij de gewone banken. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat er allerhande andere financiële instellingen op de Nederlandse markt actief zijn die deze optie wel aanbieden. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat bij deze kredietverstrekkers het verhoogde risico dat men loopt op wanbetaling steeds is ingecalculeerd in de kredietlasten. Op het ogenblik dat je een alternatieve financiering zal gaan vergelijken met een klassieke lening bij een gewone Nederlandse bank zal deze dan ook altijd (aanzienlijk) duurder uitvallen.

Goedkoop geld lenen zonder BKR controle

Betekent bovenstaande dat het dan echt helemaal niet mogelijk is om op een financieel interessante manier geld te lenen met BKR melding? Ja en neen. Je kan een aanzienlijk bedrag besparen door de verschillende aanbieders van kredieten zonder BKR toetsing met elkaar te vergelijken. Dat gezegd zijnde is het wel zo dat een gewone lening bij een klassieke Nederlandse bank steeds voordeliger zal zijn. Eerst het probleem verhelpen waardoor je de BKR codering heb ontvangen voordat je opnieuw geld gaat lenen is dan ook eigenlijk het interessantst van allemaal. Niet alleen kan je op deze manier de kosten van jouw nieuwe krediet aanzienlijk drukken, daarnaast zal het je gegarandeerd ook heel wat meer gemoedsrust bieden en is het ook met het oog op de toekomst alleen maar positief te noemen.

Waarom vergelijken?

Vanwege het grote aantal aanbieders ben je al snel het overzicht kwijt. Wij helpen je!

Gratis vergelijken!

Wij vragen geen geld voor het vergelijken. We bieden deze services helemaal kosteloos aan!

Objectieve vergelijking!

Wij zijn niet verbonden aan welke bank dan ook. Daarom kunnen we jou geheel objectief helpen!

Meestgestelde vragen

Hoeveel kan ik maximaal lenen?

Wat zijn de risico’s van lenen?

Wat gebeurt er wanneer ik niet meer kan betalen?

Mag ik meerdere leningen hebben?

Wat betekent boetevrij aflossen?

Hoe weet ik welke lening geschikt is voor mij?