Doorlopend krediet

Geldlenen-vergelijken

De beste tarieven op een rijtje

Doorlopend krediet

Steeds meer mensen vinden het bij het afsluiten van een krediet belangrijk dat ze kunnen rekenen op flexibele kredietvoorwaarden. Dat is bijvoorbeeld niet het geval wanneer je er voor kiest om een persoonlijke lening af te sluiten. Elke afwijking van de kredietvoorwaarden die dan gebeurt wordt in principe bestraft met een bepaalde boete. Dat geldt niet op het ogenblik dat je er voor kiest om een flexibel krediet af te sluiten. Het gaat hierbij dan in het bijzonder om een doorlopend krediet. Een dergelijke kredietvorm staat er om bekend over zeer flexibele voorwaarden te beschikken waardoor je bijvoorbeeld eerder afbetaalde bedragen terug kan opvragen. Dit is een zeer geschikt krediet voor mensen die zich in een onzekere financiële situatie bevinden en / of voor zij die gewoon het zekere voor het onzekere willen nemen. 

Bekijk alle aanbieders

Waar moet ik op letten?

Waarom kiezen voor een flexibel krediet?

Het moet gezegd dat het doorlopend krediet door de jaren heen aanzienlijk aan populariteit gewonnen heeft. Dit heeft alles te maken met het feit dat mensen tegenwoordig vaak over minder financiële zekerheden beschikken dan vroeger het geval was. Er is geen honderd procent zekerheid meer op werkvlak en daarnaast is het sowieso voor veel jonge mensen erg moeilijk om nog een bepaald bedrag te kunnen sparen voor onvoorziene kosten of omstandigheden. Een flexibel krediet afsluiten zoals een doorlopend krediet zorgt er voor dat je eigenlijk altijd nog over een stok achter de deur beschikt. Kan je dus met andere woorden je lening tijdelijk niet terugbetalen of heb je nood aan een klein beetje extra financiële middelen? In dat geval biedt een doorlopend krediet eigenlijk altijd de perfecte oplossing voor jouw probleem. 

De flexibele voorwaarden van een doorlopend krediet

Dat een doorlopend krediet een zeer flexibel krediet is wordt al snel duidelijk op het ogenblik dat je de kredietvoorwaarden van naderbij gaat bekijken. In eerste instantie is het bijvoorbeeld mogelijk om eerder afbetaalde bedragen terug op te vragen. Dit hoeft ook niet te betekenen dat je dan in de komende periode extra zware financiële inspanningen dient te leveren. Zelfs het uitstellen van de uiterlijke datum van afbetaling is namelijk een mogelijkheid. Dit alles is steeds mogelijk zonder dat je wordt geconfronteerd met een bepaalde boete. Je dient er alleen wel rekening mee te houden dat de intrest op een doorlopend krediet wordt berekend op basis van het opgenomen bedrag. Hoe hoger het openstaande bedrag is, des te hoger ook de kosten die je zal moeten betalen zullen komen te liggen.

Zijn er ook nadelen aan een doorlopend krediet?

De flexibiliteit waar een doorlopend krediet zich door kenmerkt brengt natuurlijk wel een bepaald nadeel met zich mee. In vergelijking met een persoonlijke lening zal een doorlopend krediet dan ook altijd behoorlijk wat duurder zijn. Dat heeft alles te maken met het feit dat een kredietverstrekker net wat meer risico loopt bij het verstrekken van een doorlopend krediet als bij een persoonlijke lening het geval zou zijn. Ben jij dus met andere woorden als potentiële kredietnemer op zoek naar de financieel voordeligste oplossing voor het afsluiten van een financiering? In dat geval is het wellicht interessanter om daarvoor te kijken in de richting van een persoonlijk krediet. Is het voor jou vooral van belang dat je gebruik kan maken van een echt flexibel krediet? Dan is het doorlopend krediet wellicht de interessantste optie!

DEen doorlopend krediet vergelijken

Net omdat een flexibel krediet zoals een doorlopend krediet net wat duurder is in vergelijking met een klassieke lening op afbetaling wordt het aangeraden om er altijd voor te kiezen om een objectieve vergelijking uit te voeren voordat een doorlopend krediet afsluit. De kostprijs die voor een doorlopend krediet in rekening wordt gebracht is namelijk niet vastgesteld. Dit zorgt er voor dat er onderling tussen verschillende banken of andere kredietverstrekkers sprake kan zijn van niet onaanzienlijke verschillen. Door het uitvoeren van een objectieve vergelijking kan je er echter altijd zeker van zijn dat je jouw doorlopend krediet zal weten af te sluiten tegen de financieel interessantste voorwaarden.

Waarom vergelijken?

Vanwege het grote aantal aanbieders ben je al snel het overzicht kwijt. Wij helpen je!

Gratis vergelijken!

Wij vragen geen geld voor het vergelijken. We bieden deze services helemaal kosteloos aan!

Objectieve vergelijking!

Wij zijn niet verbonden aan welke bank dan ook. Daarom kunnen we jou geheel objectief helpen!

Meestgestelde vragen

Hoeveel kan ik maximaal lenen?

Wat zijn de risico’s van lenen?

Wat gebeurt er wanneer ik niet meer kan betalen?

Mag ik meerdere leningen hebben?

Wat betekent boetevrij aflossen?

Hoe weet ik welke lening geschikt is voor mij?